Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg

Innehåller annonslänkar

Du kan skriva om vad du vill på din blogg. Om du vill skriva om blommor, leksakståg eller gitarrer spelar ingen roll. Det är samma steg du behöver ta. Om du skriver om något du tycker är kul och är duktig på kan du på så sätt erbjuda värde till dina läsare.

  1. Skaffa webbhotell, domännamn och mejladress om du vill ha det. Jag har använt One.com och varit nöjd med det. Man kan förstås också blogga på en annan gratis plattform. Då kommer plattformen göra reklam som du själv inte tjänar på. Du kan inte helt bestämma utseende och du äger inte själv bloggen. Men det är gratis och du kanske först vill prova på om det är något för dig.
  2. Ansök om att bli affiliate på tex Adrecord, Adservice, Adtraction. .
  3. Du får själv välja vilka bolag som du själv gillar och som den målgruppen du skriver till kan tänka sig vara intresserade av. Du behöver sen ansöka om att få promota dessa företag. De godkänner eller nekar dig sen som samarbetspartner.
  4. Länka nu till dina samarbetspartner i dina inlägg.
  5. Du får nu pengar för varje person som köper något när de klickar sig vidare med din länk. Du kan få en engångssumma eller en procent av ordervärdet.

För att lyckas med din blogg kan det vara bra att lära sig om SEO – sökordsoptimering. Du hamnar högre upp på google om du har många artiklar om ett ämne och nämner de ord och fraser som söks på. Om andra betrodda sidor länkar till dig och så vidare.

Berätta gärna hur det gått och vad som fungerade bäst för just DIG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *