Värva och tjäna pengar

Värva och tjäna pengar

obs! innehåller värvningslänkar

Långt innan jag började med ekonomenstips började jag söka efter möjligheter att till små medel få extra pengar eller saker genom att värva andra, eller bara bli medlem i olika saker för att sen säga upp det i tid.

Jag minns när jag var student och det fanns någon tjänst där man fick en biobiljett för varje ny person man värvade. Jag skrev till så många på MSN (japp, det var de tiderna) och försökte övertala de att bli medlemmar.

Jag tror att många dels är rädda att glömma bort att säga upp saker (de gånger då man behöver säga upp), och dels är misstänksamma om det faktiskt fungerar, och slutligen tycker ”det känns så krångligt”.

Alla är verkligen olika och man tycker olika saker är jobbigt. Jag vet att när det fanns jobb som ”mystery shopper” och man fick 500 kr för att åka till Mio och låtsas köpa en säng, eller om man skulle åka och provköra en bil och även där fick 500 kr, så tänkte jag att aldrig i livet. Det värsta jag vet är att köra bil och att åka till såna ställen som IKEA och Mio.

Jag bad min bror ta emot ett paket till mig häromdagen, och han sa att det är det värsta han vet att behöva vara standby på att ett paket ska komma och han betalade mig hellre 500 kr för att slippa.

Men om man, som jag, inte tycker det är jobbigt att signa upp sig på grejer, testa appar eller behöva avregistrera sig från saker så finns det många saker man kan värva andra på och på så sätt få pengar eller saker. Jag brukade förut alltid signa upp mitt ex på allt, och nu är det mamma som är ”offret” 😛

Värvningslänkar

Först ut alla cashbacksidor, de fungerar som så att när du handlar på en onlinebutik och går in via cashbacksidan så får du en viss procent tillbaka av köpet i pengar.

Mybonus – Den du värvar får 50 kr i välkomstbonus och du får sedan 10 % av personens återbäring under 1 års tid. Det smartaste här är då att om du värvar exempelvis din sambo så handlar ni sedan via din sambos sida, så att ni hela tiden får extra återbäring.
Cashbackshopping – här får du 50 kr om någon blir medlem och personen du värvar får 50 kr i välkomstbonus. Personen måste först komma upp i 10 kr cashback innan ni får pengarna.
Reward Network – du får 10 % av återbäringen av den du värvat samt 10 kr när de gör sitt första köp. Men även om du i din tur sen värvar någon så får du återbäring på den personens återbäring men även jag får återbäring på den personens återbäring. 2,5 % innebär att om du fått 80 kr återbäring så får jag då 2 kr.
Jag skulle alltså tjäna på att sen uppmana dig att handla en massa via Reward Network om jag värvat dig.
Refunder – Du får 100 kr om du värvar någon och den får 50 kr i välkomstbonus. Personen måste göra ett köp på minst 100 kr inom 45 dagar för att du ska få din bonus.

Betalkort:

obs! ingen av dessa är kreditkort, utan ”vanliga debetkort”.

Rocker – Kostnadsfritt kort, du får 100 kr och 0,5 % cashback och din vän får 250 kr och 0,5 % cashback.

Revolut – Kortet kostar 80 kr i frakt som engångskostnad, annars kostnadsfritt, detta ändras hela tiden men just nu får du 600 kr och din vän inget. Vännen måste också göra 3 köp a 50 kr inom ett visst antal dagar.

P.F.C – kostnadsfritt kort, du får 100 kr och din vän likaså.

Med korten brukar det ta ett tag att få hem de fysiska korten, så för att hinna få sin bonus får man koppla den till Apple/google pay och betala med mobilen.

Mat:

Wolt – ge bort 60 kr vid de två första beställningarna, du får 50 kr rabatt när din vän gör en av sina första beställningar. Min kod är: EKONOMENSTIPS

Foodora – Du får 100 kr när din vän gör sina första beställning på minst 200 kr, din vän får också 100 kr.

Gym:

Sats – om du värvar någon så får du 1000 kr presentkort i deras fysiska butiker. Så om du och din sambo/polare tänkt börja gymma så låt först ena personen regga sig, sen värvar hen den andra och så kan ni dela på presentkortet.

Bruce – få 30 kr rabatt på bådas månadsavgift. Min kod: robynd

Classpass – värva en vän och få 20 credits, värva tre och få 100 credits.

Undersökningar:

Ebuno – Du kan värva vänner och får då 10 % av deras poäng.

M3Panel – När du hänvisar en vän får du 250 poäng (lite mindre än 17 kr)

AttaPoll – Få 10 % av det den du värvar tjänar in. Så smartast här att du värvar dig själv via din sambo och sen gör du alla undersökningar på ditt konto så får du extra pengar för alla undersökningar du gör in till din sambos konto.

Övrigt:

Savr – spara i fonder till lägre avgift, få 100 kr i en fond och ge 100 kr i en fond.

Har du fler tips? Dela gärna med dig!

Ett svar på ”Värva och tjäna pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *