Skapa en ”att INTE göra”-lista

Skapa en ”att INTE göra”-lista

Det finns flera citat på det här temat:

Skillnaden mellan framgångsrika människor och riktigt framgångsrika människor är att de riktigt framgångsrika säger nej till nästan allt.

Warren buffet sa också något i stil med: skriv när dina 25 viktigaste mål, stryk alla utom de fem viktigaste. Tänk aldrig på de andra 20 igen.

I takt med att vi planerar för det nya året, skriver löften, planer och tänker på alla nya vanor vi ska skapa är det viktigt att tänka på att inte bara lägga till utan också ta bort.

att-inte-göra-lista

Vad ska stå på vår ”att INTE göra”-lista. För vi kan inte göra allt. Men det roliga med livet är ju att vi har en massa år på oss (förhoppningsvis) att tillägna olika teman. I år kanske fokus ligger på att ta körkort men inte lika mycket på att ha ett städat och organiserat hem. Eller så kanske fokus är på att söka nytt jobb men inte så mycket på att dejta.

Jag läste en bok för några år sedan som hette ”The subtle art of not giving a fuck”, och jag skrev lite sammanfattande kategorier om hur många saker man potentiellt kan bry sig om (ledtråd: det var väldigt många) och om vikten av att rensa även bland dessa sakerna. Om det låter intressant kan du spana in det här: Konmaria dina fucks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *