Sportlovsaktiviteter

Sportlovsaktiviteter

Snart är det dags för sportlov och genomsnittsfamiljen lägger 5500 kr på den veckan (källa: Blocket). Redan nästa vecka (v-7 är det sportlov i Göteborg, v.8 i Malmö och v.9 är det i Stockholm).

När vi ändå har Blocket på tal. Se till att rensa ut och sälja av allt som inte använts. Urvuxna skidkläder, skridskor mm. På senaste tiden tycker jag att Facebook marketplace fått ett uppsving, och när jag sålde min säng senast hade jag lagt ut annons både på marketplace och blocket. Ingen hörde av sig på blocket, men jag fick den såld på marketplace till slut. Fördelen med marketplace är att det också är helt kostnadsfritt att annonsera.

Behöver du något själv kan du själv köpa second hand, låna eller hyra. Hygglo och naturkompaniet hyr ut pulkor mm. Fritidsbanken lånar ut gratis, kanske finns det också något system att låna där du bor, har ni en facebookgrupp för ert område, grannsamverkan?

Kommunen står ofta för mycket gratisaktiviteter om man surfar in på deras hemsida. Biblioteken brukar också vara duktiga på att ordna. Det finns ofta andra föreningar också som anordnar aktiviteter för barn antingen billigt eller gratis. Blir svårt för mig att ge specifika tips dock då det är så himla olika från stad till stad. Men förutom det som nämnts, sök på event på facebook, där hittar man ofta en hel del.

Är det inte snö eller rätt väder för vinteraktiviteter, så finns det ju en massa mys inomhus man kan hitta på. Vet att i vissa kommuner kan man hyra en gymnastiksal för inte alltför mycket pengar, då kan man också gå ihop med andra barn i området och dela på kostnaden. Det blir extremt mycket billigare än lekland. Tyvärr är det inte alla som vet om detta och det görs inte mycket reklam för det heller, många kommuners hemsidor är inte så lätta att söka fram eller hitta information på, men ring eller mejla kommunen och fråga!

Man kan baka och laga extra god mat ihop. Kanske ta med sig en termos med varm choklad och äta utomhus. Det har varit himla populärt med chokladbomber. Det är ihåliga chokladbollar, och inuti är de fyllda med marshmallows. Det är såklart kul (för barn) att se denna bomb smälta i varm mjölk. MEN inte det billigaste (40 kr per bomb). Gör egna istället! Köp kinderägg som du försiktigt öppnar, fyll med minimarshmallows, sen tar du en kokhet sked och smälter försiktigt chokladen på kanterna av kidnerägget så att du kan återförsluta igen. 3-pack kinderägg brukar kosta ca: 25 kr och minimarshmallows 20 kr. Detta är priserna på min ica nära, så man kan säkert hitta ännu billigare också.

Om du vill ha tips på fler aktiviteter spana in detta inlägg:

50 billiga höstaktiviteter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *