Gratis veterinär

Gratis veterinär

Att gå till veterinären med ditt husdjur kan blir dyrt. Med det sagt är det självklart inget man vill spara in på. Jag har själv hund och skulle aldrig tänka tanken på att slarva med hennes hälsa.

Ibland kan det dock vara situationer då man vill rådfråga en veterinär och vill ha mer pålitliga råd än i diverse Facebookgrupper där ”vem som helst” kan svara.

Är det helg och inte akut är det inte det lättaste att få en veterinärtid heller. MEN! Det finns en lösning. Den är också helt gratis för dig som har en försäkring för ditt husdjur.

Firstvet är en app där du kan boka en tid med en veterinär helt kostnadsfritt. De har öppet alla dagar mellan 7-24.

Beroende på vilket försäkringsbolag du har får du olika antal gratis videosamtal. Minst 3 gratistillfällen per år, och vissa försäkringsbolag har till och med obegränsat antal tillfällen.

Det är superlätt att registrera sig i appen, tar endast 2 minuter. Nu har jag skrivit att detta är en app för dig med husdjur. Men vad räknas då som husdjur, jo: hund, katt, häst, reptiler, fåglar, amfibier, gnagare, kaniner och lantbruksdjur som exempelvis kossor, får och grisar.

Ladda ner appen här: Firstvet

Du bokar alltså in ett videosamtal med en veterinär. Detta sker enkelt via appen i telefonen. Känner man sig obekväm och inte vill prata med video kan man begära samtal utan video. Det bästa är att du slipper sitta i en telefonkö. Efter avslutat samtal får du journalen till din mejl. Om de hänvisar dig till att åka in med ditt husdjur så hjälper de dig med telefonnummer och vilken klinik du kan åka till i närheten. De skickar också över journalen dit.

Jag och min pälskling

Vad har ni för husdjur och hur ofta brukar ni ha kontakt med veterinär? Sen jag skaffade FirstVet blir det lite oftare jag hör av mig till veterinären, just för att det blir så mycket enklare.

Om du gillade detta inlägg kanske du även gillar:
Spara pengar på din hund

2 svar på ”Gratis veterinär

  1. Hej jag har en bekant som inte har råd att gå till vetrinär men behöver avliva sin hund har någon tips var man kan få hjälp

    1. hej! Vad tråkigt att höra att din vän har en hund som behöver avlivas. Jag skrev i ett annat inlägg om olika organisationer som kan hjälpa till ekonomiskt och stötta med veterinärskostnader: http://ekonomenstips.se/2019/03/25/spara-pengar-pa-din-hund/
      Vet inte hur det ser ut just med avlivning. Kan man starta en insamling bland bekanta eller i en facebookgrupp annars kanske? Hoppas att allt går bra och jag beklagar sorgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *