Ritsvalls Design

Ritsvalls Design

Dagens inlägg är en intervju med grundaren till företaget och instagramkontot Ritsvalls Design.

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Viktor Ritsvall och är 17 år och bor i södra delen av Skåne. Jag går tredje året på ekonomiprogrammet i Lund. På fritiden driver jag ett eget bolag, gymmar och spelar lite innebandy och fotboll när jag hinner. Jag är även väldigt intresserad av aktier, golf och skidor.

Hur många olika affärsidéer jobbar du med i dagsläget?

Jag driver mitt företag Ritsvalls Design sen förra året där jag arbetar som en egen reklambyrå. Jag erbjuder företag nya varumärkesprofiler, posters, bilder, marknadsföring m.m. Jag driver även ett bolag som heter Konstig tillsammans med en kompanjon där vi säljer våra egna kläder samt har andra organisationer som säljer sina kläder genom oss.

Loggor som Viktor Ritsvall designat i början av sin karriär

Hur började du med dina företag i så ung ålder?

Jag har alltid varit väldigt kreativ och alltid haft mycket idéer om allt möjligt! Jag började göra YouTube videor vid 13/14 års ålder och därefter lärde min kompis mig Photoshop för att kunna göra cover bilder samt thumbnails till mina videor. Jag började sedan bli bättre och bättre på det och en dag fick jag en fråga på Twitter av någon som ville ha en design av mig. Då började jag gratis och byggde upp mitt varumärke genom shoutouts för min tjänst. Detta ledde sedan vidare till att jag började ta betalt och sedan ökade jag priset successivt. Jag försöker nu, det senaste året komma in mer på den svenska marknaden och få kunder som jag kan prata med i verkligheten för mer seriösare samarbete.

Vad behöver man för att starta företag när man är under 18år?

För att kunna starta ett bolag när du är under 18 år behöver du ett överförmyndarbrev som dina föräldrar skriver på. Detta kan du beställa hem via https://www.verksamt.se/ här finner du även information angående bolagsform m.m.

Fördelar/nackdelar med att vara under 18 år och starta företag?

Det finns egentligen bara nackdelar med att starta bolag under 18, det tar mycket extra tid med papper och annat samt att du behöver involvera dina föräldrar. Fördelen kan vara att du är mer respekterad av dina kunder i alla fall om du riktar dig mot företag då de ser att du är driven.

Har du några tips till andra som är nyfikna på att starta företag?

Mitt tips är att det inte är så svårt som det låter, du behöver bara hitta något som du älskar och sen komma på någon idé om hur man kan tjäna pengar på det på olika sätt. T.ex. om du älskar fotboll, starta en organisation, ett lag eller en Instagram och marknadsför dig där eller lägg upp tips om fotboll på nätet som du tror personer vill läsa. Det handlar om att testa sig fram, jag har ingen utbildning inom design men har ändå jobbat med stora kunder från världen över. Och det viktigaste, våga satsa och tänk utanför boxen. Gör saker som du i vanliga fall inte vågar, detta gör att du växer som person och kommer att våga fler saker i framtiden som var jobbigare förut.

Klädesföretaget Viktor Ritsvall driver med en kompanjon

Vad är drömmen att vara i för läge om 5 år?

Om 5 år är min dröm att vara ägare av ett mindre start-up bolag med ca: 5-10 anställda. Jag vill ha ett litet mysigt kontor med en bra och mysig miljö. Min dröm är även att få resa mycket och träffa olika kunder världen över. Mitt mål är att inte göra samma sak varje dag och få sitt jobb att kännas som att man har semester året runt! Det viktigaste vi har är relationer i verkligheten och min dröm hade därför varit att ha skapat en community i verkligheten som ses med jämna mellanrum och inspirerar varandra.

Ritsvall.net kan du förutom att spana in Viktors portfolio ladda ner en gratis offertmall.

2 svar på ”Ritsvalls Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *