Jämförelser av matkassar.

Jämförelser av matkassar.

Innehåller annonslänkar för Linas Matkasse och Middagsfrid

Frågan om matkostnad är något som många är intresserade av. Mitt mest lästa inlägg är 22 tips på hur du kan spara pengar på mat.

Mat är för mig inte bara föda, det är umgänge med vänner och njutning. Men det innebär många fler aspekter.

  • miljö och etiska perspektiv. Äta veganskt, äta svenskt kött, äta närodlat.
  • hälsosyfte. Äta näringsrika måltider som ger dig energi.
  • tidsperspektivet. Hur lång tid det tar att komma på vad som ska lagas, förbereda och handla och diska.

I rena pengar blir det billigaste att laga storkok och ha med sig matlåda varje dag. Det blir billigare att själv leta efter billiga varor i butikerna.

Men ekonomi handlar ju om fler resurser än bara pengar. Vi måste ta hänsyn till tid och energi också. Därför är det många som handlar maten på nätet och många som använder sig av matkassar där någon annan tar fram recepten och sedan skickar hem ingredienserna till dig så att du får laga maten. Det finns även de som tar det steget längre och även lagar maten åt dig och sedan skickar hem måltiderna till dig.

bowl of vegetable salads

I det här inlägget kommer jag jämföra några av de olika matkassarna som finns.

Linas matkasse – Original som är deras mest populära är för 4 personer och det är 5 måltider och kostar 829 kr. Det blir då ett pris om 41,50 kr per person och måltid.
Middagsfrid – Originalkassen för 4 personer och 5 måltider kostar här prova-på-pris 645 kr vilket blir ca 32 kr per person och måltid.
Simple Feast – Ekologisk vegansk eller vegetarisk mat som redan är färdiglagad för 4-5 personer och 3 måltider kostar 999 kr + frakt. Det blir då mellan 66-83 kr per person och måltid.

Har ni provat matkassar? Om ja, vilken är er favorit?

2 svar på ”Jämförelser av matkassar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *