Du blir rik för att du gör saker de flesta inte vill göra

Du blir rik för att du gör saker de flesta inte vill göra

Innehåller annonslänkar för Avanza

Det finns ett citat som säger ”Det är inte dina inkomster som gör dig rik, det är dina utgifter”. En person som verkligen personifierar detta är Spargurun. Nästan 30 år gammal, boendes i Stockholm, med en helt vanlig ekonomlön men med en annorlunda dröm – att bli ekonomiskt fri innan 40 års ålder.

Hur lever han då upp till citatet att det inte är inkomsterna som gör dig rik, utan utgifterna? Titta bara på hans utgifter från år 2018 i denna sammanställningen.

Hans sparande har lönat sig. I skrivande stund är han uppe i över 2,5 miljoner kronor. En stor del av dessa pengar är investerad på Avanza.

Jag fick chansen att ställa lite frågor till mannen, myten legenden.

0. Hur länge har du sparat?


Jag har varit sparsam i princip hela livet. Jag minns att min lillebror ofta brukade fråga mina föräldrar om pengar till dyra märkesjeans och att jag reagerade ganska starkt på det. Vad var meningen med det liksom? Men kring 2013 brukar jag säga att jag tog tag i min ekonomi på riktigt. Det var även då ja började jobba och få lön. 

1. Äter du matlåda varje dag? 


Ja, i princip. Någon gång i månaden ungefär brukar jag luncha med kompisar mest för att få det sociala.

2. Blir din tjej någonsin trött på ditt sparande? 


Haha om hon blir! Hon har inte samma intresse som mig, men hon sparar en hel del ändå! Jag har påbörjat en övertalningskampanj för pensioninnan40 som inte helt slagit igenom än. Tar gärna emot tips om ni har =)

3. När får vi se vem som ligger bakom Spargurun?

Om du bara visste hur mycket jag velar kring detta. Det som håller mig tillbaka är att mitt intresse kring tidig pensionering kan påverka mitt arbete. Jag trivs superbra med mitt jobb, men tänker ändå att det finns risk att de skulle tänka att jag inte är lojal. Så vi får se helt enkelt. Kanske vid 50k följare 😉

4. Om du trivs med ditt jobb, varför vill du då bli fri?

Jag tror helt enkelt att det finns ännu roligare saker att lägga sin tid på.

5. Har du någon aktie i portföljen som du nästan skäms över?

Jag äger Kindred som jag tycker är på gränsen till ett oetiskt bolag. Samtidigt tycker jag det här med en reglerad spelmarknad är positivt och kanske leder till mer måttfullt spelande, och då känns det mer ok.


5. Om du bara får äga en aktie i resten av livet, vilken väljer du?

Sjukt svårt fråga! Då hade jag nog valt Investor. Bra riskspridning över olika branscher och länder vilket behövs om man bara får ha en aktie.

6. Om det blev exakt, exakt som du vill när du är 40; hur ser en vecka i ditt liv ut?

Kortfattat hade jag då lyckats skala upp Spargurun så pass att det genererar intäkter som vida överskrider mina förväntningar. I det fallet hade jag och frun kunnat jobba digitalt och därmed resa runt och se världen samtidigt.

Vill du också spara dina pengar genom att investera i aktier och fonder, så kan du skapa konto helt kostnadsfritt på Avanza och starta din resa mot ekonomisk frihet.

Om du gillade detta inlägg kanske du även gillar:
Intervju med mångmiljonären Erik Bergman
Hur du tjänar pengar på Instagram eller blogg
Hur jag tjänade pengar 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *