Utgifter Juni

Utgifter Juni

Innehåller annonslänkar för Bank Norwegian

Utgifter

Jag trodde att jag var sen med att redovisa juli månads ekonomi men insåg att jag hoppat över juni. Så den månaden kommer nu här, lååångt efteråt.

Jag har gått och skaffat nytt kreditkort, då jag behövde ett kreditkort som passade en utlandsresa.

För utlandsresor är det många parametrar att beakta, försäkringar, årsavgift, valutapåslag, valutakurs, växlingsavgift, avgift för uttag i bankomat etc.

Jag sökte lite på olika kort att använda utomlands och fick fram att Norwegian var bra. Det kostar inget i årsavgift och ger poäng du kan använda för att köpa flygresor. Tyvärr blev jag nekad av Norwegian att få detta, så jag valde Klarnas kort, som dock inte ger någon bonus. Klarna hade inte någon försäkring eller så, men jag hade betalt för resan med ett annat kort och vi skulle inte hyra någon bil, så det gick bra ändå. Spana in detta inlägg om du vill se en jämförelse av debetkort som är bra att ha med på resan. Tänk dock på att alltid kolla igenom noggrant innan du skaffar några kort. Det som passar mig eller någon av dina vänner kanske inte är det bästa för dig.

Jag åt middag ute 4 gånger och lunch ute endast 2 gånger. Bilen kostade lite mer då jag skulle laga och besiktiga den. Jag åkte också bort över midsommar så bensinkostnaden blev lite dyrare.

Jag tycker att det är bra att gå igenom månaden och se vad jag lagt pengar på. Det blir också ett sätt att minnas de roliga saker jag gjort. Att åka bort över midsommarhelgen var ett fint minne och att ha ätit middag ute med vänner i snitt en gång per vecka är också fina minnen. Även om bilen kostar lite är jag tacksam över den friheten det innebär att jag kan åka iväg över midsommar till exempel.

Vi har också skaffat ett digitalt lås till huset. Det underlättar att slippa fysiska nycklar och att kunna lämna ut engångskoder som bara gäller en viss tid etc.

Inkomster

Förutom lönen från mitt vanliga jobb fick jag den här månaden också 2030 kr för att ha jobbat under valet. Jag har experimenterat lite med extrainkomster. Det finns ju en del extrainkomster man kan få via olika undersökningar och paneler och nu mer gigekonomin finns det även många andra exempel på extrainkomster. Jag tycker dock att det mesta varit rätt låg timlön på. Men det här med att jobba på valet gav en bra slant och är definitivt något jag kan tänka mig att göra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *