Utgifter maj månad

Utgifter maj månad

Utgifter

Maj månad visade sig innehålla en hel del utgifter. Skatten på bilen behövde betalas. Bilen behövde också besiktas och dessförinnan lagas. Någon spindelled och krängarstag som behövde bytas ut, allt sånt är mumbojumbo för mig och helst av allt skulle jag vilja slippa bilen. Jag gillar inte att köra bil och inte heller annat som tillkommer med ägandet av en bil. Dock behöver jag bil i jobbet, men vi får se om jag lyckas få till en annan lösning.

Min hund har också behövt nytt foder. Hon har haft samma foder i fem år, men nu helt plötsligt verkar det inte vara bra längre. Jag har därför fått köpa ett ganska dyrt skonfoder och ett pulver man ska strö på maten. Vanligtvis kostar hennes foder 500 kr och räcker 2 månader. Nu landade det på ca 1500 kr då jag fick köpa en mindre påse först och testa. Det kommer dock förmodligen räcka lika länge. Jag använde appen FirstVet för första gången och hade videosamtal med en veterinär som kunde råda mig kring foder. Det är kostnadsfritt om hunden är försäkrad. Om hunden inte är försäkrad får du ett kostnadsfritt videosamtal.

Jag har också köpt en resa till Madrid för att se på Ozunas konsert. Det var ett väldigt spontant beslut. Jag fick ett telefonsamtal och bestämde mig där och då för att hoppa på. Jag planerar så mycket, så lite spontana infall då och då unnar jag mig.

Inkomster

Semesterersättningen kom denna månad och hamnade på 3898 kr. Mina reseersättningar i tjänst hade inte utbetalats förra månaden trots att jag skickat in i tid så det innebar att jag fick mer än dubbla ersättningen. Förrförra månaden hade jag nämligen glömt att registrera min ersättning så det var flera månaders milersättning, parkeringar etc som hamnade på 3001 kr totalt. 129,50 i bonus från kreditkortet. Jag använder Everyday Card som kreditkort, det var bäst då när jag gjorde jämförelsen baserat på mina behov och krav på ett kort. Men kreditkort är lurigt och det är väldigt lätt hänt att man tappar kollen på sina inköp och därmed gör av med mer pengar.

Återbäring

Sen så hade jag en del återbäring från Cashbacker på 488 kr som jag tog ut. Är du inte medlem får du gärna bli det via min länk, då får jag 50 kr. Det tog mig 8 månader att komma upp i den summan så det här är inget jag får varje månad så att säga.
Jag hade också återbäring från Refunder på 495 kr. Är du inte medlem och blir det via min länk så får du 50 kr och jag 50 kr. Även här har det tagit lång tid, hela 1,5 år att komma upp i denna summa. Men hade jag inte använt någon återbäringssida vid mina köp hade jag å andra sidan haft 0 kr på denna tiden.

När jag hade gjort klart alla utgifter och inkomster och kategorier så valde datorn att starta om, och jag hade inte sparat på ett tag. Så nu ska jag ta nya krafttag och fortsätta med siffrorna en annan dag. Jag har inte hittat någon effektiv metod ännu. Så fort jag hittar något bra knep så delar jag med mig. Sitter du själv inne med något smart så dela gärna med dig!

Mina utmaningar just nu är: jag gör av med pengar på 2 ställen och måste exportera 2 excelfiler, en från kreditkortet och en från banken där alla autogiro och swish finns. Sen behöver jag sammanställa dessa. För att sortera in i rätt kategorier behöver man göra justeringar på rader ofta, till exempel man äter ute och ska swisha hälften var, eller man delar på en present. Samma sak om jag är och handlar och min sambo ber mig köpa cigaretter. Då ser det ut som om jag har handlat livsmedel för mer än jag har om jag inte justerar summan. I min excelark är det många kommentarer och såna här typer av ändringar som tar tid. Känner ni igen detta? Har ni någon smart lösning?

3 svar på ”Utgifter maj månad

    1. Tack för tipset! Jag har använt den förut, och minns inte exakt vad det var som gjorde att jag inte tyckte den var tillräcklig och därför gick över till excel. Får nog ge den en till chans =)

      1. Vi trackar inte utgifter per månad mer än tittar till dem då och då. Nu sparar vi i anslutning till lön och sedan får vi leva efter det som blir kvar.

        Har dock ett stort excelark över inkomster, amorteringar, utgifter, investeringar, belåningsgrad och nettoförmögenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *