Köp dig till andlighet?

Köp dig till andlighet?

Har du också sett en massa personer i flödet bränna vit salvia och sitta och meditera med diverse kristaller?

Folk bränner vit salvia för att ta bort negativa energier.

Traditionen kring medicin är att det ska ges bort som en gåva och inte säljas. Klimatförändringar, skogsbränder, att man skördat mer än vad man ska med mera har gjort att den vita salvian är i fara. (wernative.org). Kommersialiseringen av vit salvia är vad som lett till att man skördat mer än vad man ska.

När du köper vit salvia, vet du heller inte vem som plockat den, och du vet inte vilken energi personen som plockat den har, eller den som packat den, eller alla som rört den i affären. Tron är att alla som rör medicinen lägger in sin energi i den. Eftersom ditt syfte är att rensa energier, blir det ett problem. (https://fashionista.com/2019/11/burning-sage-cultural-appropriation)

Man kan också bränna annat än vit salvia, tex lagerblad, lavendel, vanlig salvia eller något annat som du kanske kan odla själv och inte behöva importera från andra sidan jorden.

”Are you using or doing the thing to benefit you, or are you being selfless and responsible to others, including your non-human relatives, like the land?” Walker asks. If you’re posting a picture of sage on Instagram, or promoting the act of saging without acknowledging its history or selling sage to put money in your own pocket, ”then it’s appropriation and you need to stop,” the activist says. ”Smoke cleansing is a wellness tool available to anyone, but if you’re doing it for likes or capitalism, you’re doing it wrong.”
(https://fashionista.com/2019/11/burning-sage-cultural-appropriation)

Jag tycker att det är lustigt att man tar över endast vissa delar av en annan kultur, och helt glömmer bort det viktigaste. Att leva i samklang med naturen och aldrig skörda mer än vad man ska så att det kan fortsätta att växa. Inte vara girig eller ta mer än vad man behöver. Men så gör folk det till en business och tjänar pengar på någon annans tro.

Även kristaller är populärt för att kunna rensa bort energier, eller att de innehar spirituella egenskaper. Men hur har kristallerna tagits fram? Barn som jobbat under dåliga förhållanden i gruvor? Extremt mycket vatten som behövs vid framställning. ”
The International Labour Organisation estimates that globally there are more than one million children participating in artisanal and small-scale mining. ”

Vill du känna mer närhet till naturen? Gå ut och vandra i naturen eller gå och krama ett träd. Varför sitta inomhus och beställa hem plantor och stenar från andra sidan jorden från en websida?

Fler källor:

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/sep/17/healing-crystals-wellness-mining-madagascar

6 Things To Know Before You Buy A Healing Crystal

2 svar på ”Köp dig till andlighet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *