This too shall pass

This too shall pass

När jag pluggade i Hong Kong hade jag en lärare i marknadsföring jag tyckte mycket om. Han var från kanske Nya Zeeland och pratade ofta om de olika kulturkrockar han stötte på som ny i ett annat land.

Hong Kong är ju känt för att ha dyrast hyror i världen, hence varför så många kineser åker till Paris och köar för att köpa en massa LV-väskor då de är billigare där. Så döm om lärarens förvåning när han fick en lägenhet i ett helt okej område helt möblerat till ett superbra pris. De sa att det varit en visningslägenhet, men inga problem med det tänkte han, allt såg ju fräscht och orört ut. Stor platt-tv, helhöjds-kyl och frys och så vidare.

Så han skrev på och var hur glad som helst. Satte sig i soffan och skulle försöka sätta på tv:n. Han inser ganska snabbt att tv:n inte är en riktig tv. Det är bara en dummy-box. Likaså med kyl och frys och allt annat. Det var alltså vad som hade menats med visningslägenhet. *doh*

Ibland känns det som om precis det där händer i livet. Man tror att man har allt. Jag var i Malmö och hade en sån perfekt helg. Träffade en kille och allt verkade för bra för att vara sant. Jag försökte ”hold my horses” men alla i omgivningen var så peppiga och liksom ”men wow, detta är ju toppen” och ”du får inte sumpa det här nu”.

Jag kände det som om jag stod högt upp på en trampolin vid en pool och alla liksom ropade och hejade på där nerifrån att ”jo, våga nu, hoppa!” och till slut kastade jag bort alla tvivel och hoppade ut. För att inse att det var en fejk visningslägenhetspool av typ cement och mina ben bröts illa kvickt.

Min kompis sa att hon nästan blivit lite deprimerad efter vi kom hem och att det är oundvikligt. När man haft en sån topp blir det alltid en djup dal sen. Tänker på uttrycket ”this too shall pass”. Det funkar åt båda hållen. Det bra är flyktigt, det dåliga är flyktigt. Allt är temporärt.

Men just nu är det chill i dalen som gäller för mig. Som en lejoninna som slickar sina sår. Men ett lejon kan inte vila för alltid och ett lejon är skapt för att jaga. Det är en oundviklig del av att vara modig, att man får krigsskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *