Improvisera, anpassa, övervinn

Improvisera, anpassa, övervinn

Imorse skulle jag ha tagit tåget till Oslo för en kickoff med jobbet. Hade verkligen sett fram emot det.

Men så blev min hund sjuk förra helgen när vi var ute och campade. Åkte in till veterinären och sent i onsdags skrev de in henne på djursjukhuset. Det är väl mestadels positiva toner att ”till 90 % är det en vanlig inflammation men vi kan inte helt utesluta cancer”. Men sen började hon blöda näsblod hos veterinären också, vilket också måste utredas. Har nånstans en magkänsla idag att allt kommer gå bra dock. Får svar på en del tester om en vecka och behöver göra nya tester om två veckor.

Något som slår mig i allt detta är:

  1. Oroa sig är ett verb. Vad har jag gjort medan hon legat inlagd? Aktivt oroat mig. Fast det inte duger något till. Det här är kanske nackdelen av att ha en livlig fantasi. Och nackdelen av att googla. Därför jag heller inte skrivit om det på stories för då får man alltid såna ”min grannes kusin hade en hund med samma symptom och den dog” eller dylikt.
  2. Vikten av acceptans. Försökte in i det sista fundera om jag kanske ändå kunde åka med till Oslo, om hon skulle hinna bli bra. Liksom, ge bara upp och inse att nu är saker och ting som de är och man kan inte vara överallt samtidigt.
  3. Hur få som verkar ha en buffert för sina husdjur. När veterinären frågade mig hur jag ville göra pratade han så många gånger om vad saker och ting kostade. Fick be honom flera gånger sluta nämna priser och att jag bara ville veta vad som skulle vara det bästa beslutet för hennes skull.
  4. Tacksamhet. Prisdiskussionen fick mig att tänka på hur glad jag är att inte leva någonstans där sjukvård kostar lika mycket som veterinärvård kostar. Att inte ha råd att göra viktiga operationer eller behöva tumma på sånt för att pengarna helt enkelt inte finns. Såklart också tacksam att jag har råd med veterinärkostnad för min hund och inte behöver tumma på det.
  5. Viktigt på riktigt. Allt ställs på sin spets och man får så lätt att se vad som egentligen är viktigt. Vilka människor som alltid finns där när det gäller. Vad som betyder något i livet.
  6. Uppfinnandet av ”Vad är en bal på slottet”- leken. Det var en kollega som inte heller skulle åka med som började påminna mig om allt det negativa med våra kickoffs. Blir ju faktiskt så lätt att man romantiserar saker man inte kan få. Så vi satt och bara fokuserade på allt vi kunde komma på som inte var bra. Tänk köerna till maten! Jag som också lätt blir hangry gick igång direkt ”juuuust det”. Sen var det en till kollega som skrev alldeles nyss och undrade om jag hade åkt. Den kollegan fortsatte sen och beskrev schemat som väldigt styvmoderligt. Utan att ens ha vetat om min askungen-lek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *