Hantera din tid

Hantera din tid

Den senaste tiden har jag varit den som är den. Jag har sagt ”det är mycket nu” fler gånger än vad jag kan räkna. Förra veckan var jag på ett mingel och en kollega frågade mig hur det var med mig. Jag svarade att jag var stressad. Han svarade inte som de flesta andra hade svarat, dvs något i stil med ”ja, det här är en intensiv period” eller ”ja, jag har också mycket nu”. Utan han nästan fysiskt ryckte till och frågade chockat hur jag kunde vara stressad på ett mingel. Hade mitt liv varit en film hade det varit en ljudeffekt av en skiva som hackade och kameran hade zoomat in på mitt skamsna ansikte.

Jag vet ju rent intellektuellt att det jag är stressad över inte görs för att jag stressar över det och tänker på det på minglet. Ändå gör jag det. Det är ju det stress är många gånger, en onödig känsla och oro och tankar på framtiden som inte leder till något positivt. Istället för att bara vara på minglet medan jag var på minglet, stod jag och tänkte på allt jag skulle göra och övervägde i mina tankebanor om jag skulle hinna med det.

Jag slogs också av hur normaliserat det är med stress. Som jag inledde med, hade jag ju sagt till många människor ”hur mycket det var” utan att någon ryckte på axlarna. Det var ingen som satte mig på plats och fick mig att tänka vad 17 jag håller på med.

Det här minglet var inte heller något jag inte vetat om. Jag hade vetat det i månader. Det var inget oförutsett som hänt den morgonen. Jag hade inte tappat frukosttallriken och jag hade inte missat bussen. Det var egentligen inget särskilt jag kunde ”skylla på” som hade förstört min planering. Sanningen är att jag inte gjort någon plan.

Eller, jag hade en plan i form av aktiviteter jag ville hinna med den dagen och den veckan. Minglet stod med i kalendern. Men jag hade inte uppskattat hur lång tid var och en av aktiviteterna skulle ta och sett efter att det vore rimligt att anta att jag skulle hinna göra alla aktiviteter.

Jag har fokuserat väldigt mycket på pengar och ekonomi, men det är dags att skapa en serie inlägg på temat ”tid”.

Ett svar på ”Hantera din tid

  1. Jag tror till och med att det är fint med stress. Tänk dig en kollega som säger att den har lite att göra eller någon som bara dräller runt på helgerna.

    Angående minglet tänker jag att det är en stressande situation – i alla fall för mig. Har man dessutom lite inbyggd stress i systemet med ett halvfullt schema och heltidsarbete så är det inte konstigt.

    Vi har raderat nästan allt ur vårt schema. De noteringarna som finns nu är lustfyllda – typ semester och annat trevligt. Det konstiga är att vi ändå träffar många vänner. Dock mer spontant och otvunget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *