Konsten att hitta deals

Konsten att hitta deals

Innehåller annonslänkar för Linasmatkasse, Mathem och matsmart

Det går att hitta många bra deals och rabatter om man har rätt inställning.

För många år sedan kom det en ny betallösning som man kunde betala med mobilen som hette SEQR. Du fick 10 kr om du köpte till exempel mariekex. Ibland kostade mariekex endast 8 kr och du fick då 2 kr. Så du kunde få pengar för att köpa vissa varor. Under den här perioden var jag också arbetslös och hade precis kommit hem från att ha varit volontär i 1,5 år. Jag hade inte så mycket pengar med andra ord.

Många var skeptiska till appen, och tror ingen jag kände skaffade den. Men jag var och handlade en kasse full och betalade kanske 4 kr för allt. Ibland hade det blivit fel och man fick visa i kassan att det skulle bli rabatt. Allt sånt som gör att de flesta ger upp och bara lämnar kassan. Kan tilläggas att jag handlade på dagtid och det var nästan alltid tomt i butiken då.

Såna här deals finns fortfarande av olika slag. Det kräver viss motprestation. Kanske måste du skanna någon rabattkod i kassan och det kan ta emot för vissa. Kanske måste du sätta en påminnelse i kalendern att säga upp något efter gratisperioden.

Några exempel på deals som finns just nu.

Pantapå
En app där du får rabattkuponger eller pengar för att panta förpackningar. Du får 10 kr rabatt på valfritt skogaholmsbröd. Ofta kostar Skogaholmslimpa endast 15 kr vilket gör att du endast betalar 5 kr med rabatten. Du kan också panta 5 valfria produkter per vecka och få 1 kr för varje.

Karma
Du räddar mat till halva priset och får 40 kr att handla för som ny kund. Jag kunde med mina 40 kr jag fick som ny kund tex promenera bort till ett café i närheten och hämta upp 2 pain au chocolat till mig och min mamma.

Stepler
En app där du samlar poäng för varje 1000 steg du går varje dag. Förut kunde man då man gick 10.000 steg i 60 dagar få tillräckligt med poäng för att få 200 kr rabatt på mathem. Nu finns det att man får en digital triss om man värvar 5 personer.

Bolt
Åk taxi och få 120 kr rabatt med koden EL9CS. Den här har jag använt flitigt vid tex födelsedagar då man är ute till sent och kanske inte vågar åka kommunalt hem. Vi tar taxi till restaurangen genom att min vän laddar ner appen med min kod –> hon tar då resan dit med 120 kr rabatt och sedan får jag ju 120 kr för att hon använde min kod och därför kan vi också åka hem med 120 kr rabatt. Som tjej är detta ovärderligt att kunna ta sig hem på ett säkert sätt.

UberEats
Beställ hem mat. Få 150 kr rabatt på din beställning på minst 180 kr med koden eats-70x9cv. Även denna har använts flitigt. När vi hjälpte mamma att flytta kunde både jag, min bror och min mamma ladda ner appen och beställa hem mat till löjliga priser. Att laga maten själv när man flyttar finns ingen ork till.

Wolt
Som UberEats men ger sämre rabatt. Få 50 kr rabatt med koden EKONOMENSTIPS

TheFork
Samla Yums (poäng) som du sedan kan lösa in på restauranger. Använd koden 7C92979B för att få 1000 poäng (2000 poäng ger 500 kr rabatt).

Nykundsrabatt

Första gången du handlar någonstans får du ofta en förmånlig nykundsrabatt. Glöm inte att du kan använda den själv först och sen registrera din sambo/vän/familjemedlem. När det kommer till matkassar är det nog dyrare än att laga själv även med rabatt. Men vissa kanske använder matkassar ändå för att slippa tänka ut recept. Att handla mat på nätet kan förstås vara dyrare, men med nykundsrabatter upplever jag att det blir värt.

Willys – Ange koden NYKUND när du checkar ut, så får du 50 kr rabatt på din första order. Gäller vid köp för minst 500 kr. Koden kan användas en gång och gäller endast inloggade Willys Plus-kunder.

LinasMatkasse – Få 200 kr rabatt på dina två första matkassar! Erbjudandet gäller endast nya kunder och fram till och med 31/7-2020. Dina leveranser ska ha skett senast 16/8-2020. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Kod: NYKUNDSOMMAR20

Coop.se – Alla nya kunder får 200 kr rabatt på valfri matkasse. Ange kod nykasse200 i kassan. Även kod i nedan bild (CBS150) finns för vissa butiker.

Mathem.se – Ange kod NY200KR innan du bekräftar din order så får du 200 kr rabatt på ditt första köp. Gäller nya kunder vid köp över 800 kr, kan ej kombineras med andra erbjudanden. Koden EKO100 ger 100 kr rabatt vid köp över 700 kr även till gamla kunder (gäller till 15/6 2020).

Matsmart – Här får man hålla utkik efter koder och deras luckybox som är väldigt prisvärd.

Återbäring

Det kan finnas bra deals via återbäringssidorna. Man får tänka på att det sällan går att kombinera återbäring och rabattkoder så det gäller att kolla upp vad som lönar sig mest.

Reward Network

Ger 120 kr återbäring om du handlar matkasse på Citygross.
Ger 16,80 kr om du blir medlem och delar med dig av din åsikt på ÅsiktsTorget.
Du får 60 kr återbäring när du blir medlem i buyersclub.
Man får 450 kr i återbäring plus 500 kr i rabatt om man byter el till Fortum, vilket jag skrivit om tidigare.

CashbackNinja ger både 90 kr återbäring på Årstiderna och 20 % rabatt. En frukostkasse för 1 person i 5 dagar landar då på 106 kr. Har testat denna kasse och tyckte det var kul att få testa lite andra frukostar än jag själv skulle kommit på att göra utan att behöva betala så supermycket.

Refunder du får cashback varje gång du handlar på buyersclub. När du sedan bjuder in någon på buyersclub får du 100 kr att handla för. Återigen, jag bjuder in min mamma och min sambo och har sedan möjlighet att handla till förmånliga priser, se nedan. Padelbollar kostar 49 kr att hyra på Padelställena så tycker det är bättre att köpa egna för 49 kr.

Detta är några av de dealsen som finns just nu. Hojta gärna till om det är något särskilt ni gärna vill ha deals inom så ska jag spana extra mycket efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *