Ekonomenstips – balans

Ekonomenstips – balans

Min logga är en yinyang-symbol. Samma symbol har jag tatuerat på min tumme. En gång i tiden gjorde jag den tatueringen som en liten rebellisk akt mot att ha ett 9-5-jobb. Jag tänkte att tatueringar på handen eller halsen var inte passande för ett kontorsjobb, men jag skulle ändå inte ha ett kontorsjobb igen.

Jag har också ofta ett väldigt svartvitt alltelleringet-tänk och har studerat i Asien, så det fanns fler skäl än ett till tatueringen.

Hursomhelst sa jag upp mig från mitt jobb, gjorde tatueringen och flyttade till centralamerika och var volontär på ett barncenter i 1,5 år. Jag lärde mig mycket under den tiden och blev ännu mer ”hippie” och det blev ännu mer tydligt hur konsumtion och girighet blivit en så naturlig del i Sverige och andra finansiellt rikare länder.

Och det är ju lite så att helt plötsligt sugs man in i det där med att tänka att pengar och få och ha mer själv ska vara något vettigt mål att sträva efter. Men när har man nog? Tycker man någonsin att nä, nu räcker det?

Jag har kämpat i år med att rannsaka alla mina villhöver för att spara pengar och har kommit riktigt långt där. Men har också försökt jobba med inkomster och få in mer pengar. Först var det lite av undersökningssyfte, för att se hur pass lönsamma vissa sidoinkomster skulle vara, men sen märkte jag att jag blev lite väl intresserad av extrainkomsterna.

Har beslutat mig för att istället försöka hitta sätt att samla in och skänka pengar och fortsätta med det under nästa år. Jag behöver inte mer pengar, men det finns det andra som gör. Så ekonomenstips kommer för mig bli mer av en blogg/instagramkonto där jag på olika sätt samlar pengar till välgörenhet. Kommer inte be någon att skänka pengar, utan jag kommer endast ta eventuella pengar jag skulle tjäna på olika sätt och skänka. Kommer också fortsätta tipsa er om sparande precis som vanligt. Enda skillnaden är att jag kommer se detta mer som ett sätt att kunna samla in pengar till välgörenhet. Det blir ett sätt för mig att förtydliga mitt varför för mig själv.

Än så länge har jag skänkt mina pengar jag tjänat på appen Swadd.
Blir ni medlemmar och tjänar in 20 kr åt er själva får jag 10 kr som jag sen kan skänka.

Det här är pengar jag tjänat in helt på egen hand genom att svara på undersökningar. Har dock bjudit in två stycken för några dagar sedan som ännu inte kommit upp till 20 kr.

175 kr till SOS barnbyar

Sen har jag även använt en annan tjänst som heter M3Panel, där svarar man också på undersökningar. Om du blir medlem via min länk och tjänar in 150 poäng till dig själv så får jag 250 poäng som jag kan skänka.

Här har jag fått poäng från 7 stycken andra personer. Resten har jag fått genom att svara på undersökningar.

24 euro till Röda korset och 24 euro till Läkare utan gränser

Måste bara svara på 2 undersökningar till på Ebuno, sen kan jag ta ut 100 kr till Röda korset.

Snart kan jag ta ut 100 kr till röda korset

Har också gått med i något som heter NorstatPanel, där kan jag endast bjuda in ett fåtal och då behöver jag er mejladress. Har i alla fall tjänat ihop 100 kr där på kort tid. Dessa skänktes till WWF. Vissa månader verkar Norstat också lägga till en procent till vissa organisationer, så kanske blir mina 100 kr till lite mer med lite tur.

Står ingen summa men fattar det som att 100 norstatmynt är 100 kr

Känns kul att med rätt enkla medel kunna samla in pengar till välgörenhet. Än så länge alltså 755 kr endast via undersökningar. Hoppas såklart kunna öka summan år 2020. Risken när man gör såna här inlägg är alltid att folk ska tänka att ”Oooh kan du inte skänka pengar till välgörenhet utan att skryta om det”. Jo, men vi smittar ofta av oss på andra med våra gärningar och det kanske får någon annan som liksom jag har ett överflöd att tänka på något de kan avvara. Jag blir motiverad att skänka mer när det blir lite ”tävling” och statistik kring det hela.

Jag kommer som sagt inte samla in några pengar då jag av erfarenhet vet att det ofta är de med allra minst pengar som skänker. Men om ni har några andra smarta tips på hur jag kan tjäna in pengar till välgörenhet under 2020 så hojta till!

Är inte alls klar med hela den här idéen. Hur ska jag räkna, ska jag endast räkna in välgörenhet som kommer från en sån här sidoinkomst? Om inte, ska mitt medlemskap i kyrkan räknas som välgörenhet? Vad ska jag ha för monetärt mål för nästa år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *