Mål april

Mål april

Bullet journal

Som jag berättat om tidigare har jag startat en hel del utmaningar/nya vanor i år.

Jag följer upp dessa i en bullet journal.

Såhär ser det ut ungefär:

Jag tycker att det är viktigt att ha en balans mellan tid, pengar och lycka och detta är ett steg i ledet. När jag sätter ekonomiska mål får de inte gå ut över andra delar av livet. Det kanske kan upplevas som spretigt att jag har en ekonomiblogg där jag även skriver om sömn, hälsa och personlig utveckling men jag tror att allt detta hänger ihop.

Visst finns det framgångsrika personer som struntar i sömn och hälsa men då kommer de förmodligen få lida för det längre fram i livet.

Träning

Jag vet hur viktigt det är med motion och eftersom jag har hund så får jag mycket promenader varje dag, men jag vet att jag också behöver mer pulshöjande träning. Jag började tappa hår för ca 1,5 år sedan och fick ett recept av läkaren att jag skulle jogga varannan dag i 30 minuter. Jag höll i det ett tag men tycker inte att det är så kul att springa så jag har inte lyckats fortsätta med det regelbundet. Har försökt leta efter andra roliga träningsformer och har spelat fotboll och innebandy 1 gång i veckan men vetat att det ändå inte räcker. Okej, märker att detta blev en lång historia. Poängen är att jag nu hittat ett komplement i form av att jag har blivit medlem i ett gym som öppnat ett stenkast från mig där jag tränar med en kompis. För mig blir det en perfekt ekvation att ha nära till träningen och att jag samtidigt umgås med en kompis medan jag tränar. Eftersom jag lagt till detta är april första månaden jag uppnår mitt mål med minst 3 träningspass i veckan.

Såhär summerar jag i slutet av månaden hur det gått med alla mina utmaningar.

Målet att städa

Som man kan se har jag inte uppfyllt mitt mål med att städa. Målet med att städa är inte att dammsuga och damma. Målet är att gå igenom område för område i lägenheten och hitta en optimal lösning på hur jag ska ha det för att undvika att behöva städa så mycket. Jag har än så länge i år petat lite i flera områden men inte gjort klart något område.

Den här månaden har jag:

 • Möblerat om på uteplatsen
 • Rensat i förråden bland arbetskläder och vinterkläder
 • Rensat ut fyra påsar med kläder
 • Varit på klädbyte

Jag har tidigare i år:

 • Köpt besticklådor till köket för att få mer ordning på besticken
 • Skruvat upp en hylla ovanför tv:n för förvaring
 • Vikt kläder enligt konmari
 • Varit på klädbyte
 • Provat tvätta vardagsrumsmattan med snö (gick sådär)
klädbytardag

Sälja kläder?

Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra med de kläderna som blev över efter klädbytet. Jag har testat marketplace på Facebook men tycker att det blir väldigt mycket jobb att hålla kontakt med folk som frågar samma saker (som står i texten) och sedan att möta upp personer för någon 20-lapp. Sellpy har jag testat men det är om man har kläder som är värda mer än 50 kronor styck och det tror jag inte mina kläder är.  Jag funderade lite på att ställa ut på loppis också men då behövde man vara där mellan 8 och 15. Det blir som en hel arbetsdag. Till slut inser jag att det bästa är att lämna allt till välgörenhet och lägga min tid på annat som jag tycker är roligare istället. 

3 svar på ”Mål april

 1. Det där med att tappa hår känner jag igen och det tar tid att få ordning på det. Hoppas att ditt är bättre nu!
  Ser att du använder bujo 😀 Jag kör också flera trackers i min bujo och det underlättar vardagen så mycket!

  1. Ja, det har tagit sin tid. Är väl ordning med håret på ett sätt, men det ska ju växa ut och det tar tid, så frisyren blir ju lite lidande under tiden =)
   Ja, det är kul med bujo. Kan lätt fastna på alla grymma designer som finns. Men jag håller det simpelt som du såg =)
   Du får lägga upp dina på bloggen. Hittade inte att du gjort det!

 2. Mitt tips är att testa Sellpy ändå. Om de inte anser det vara värt 50 pix skänker de kläderna till välgörenhet. Du slipper kånka kläder och tjänar ev en selma till ISKn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *