Spara pengar på träning

Spara pengar på träning

Träna från 0 kr

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till hur mycket pengar vi kan lägga på träning. Som tur är finns det flera olika alternativ som kostar olika mycket.

Dels finns det olika dyra gym. Du kan träna på Centralbadet för 900 kr per månad eller Fitness24seven för 229 kr per månad. Sedan finns det varianter av träning på gymmen. Är du student eller pensionär kan du komma billigare undan med olika rabatter. Du kan även välja att träna endast vissa tider på dygnet som är mindre populära och komma ner i pris.

Du kan också träna hemma med redskap eller med din egen kropp till hjälp. Vill du använda vikter behöver du heller inte köpa hantlar utan du skulle kunna använda mjölkpaket eller fylla petflaskor med sand. Om du har svårt att komma på övningar så finns det alla möjliga träningsvideos på Youtube. Detta kräver dock disciplin och passar inte alla.

Något annat som är helt gratis är utegym. Dessa ploppar upp mer och mer i alla fall där jag bor. Har du inget utegym i närheten finns det många övningar du kan göra ute ändå. Du kan jogga, göra utfall, upphopp och armhävningar. Du kan ta hjälp av bänkar, stockar, trappor och stolpar. Du skulle också kunna bygga ditt eget utegym i skogen som någon gjort i närheten av där jag bor 😛

Hur ofta tränar du egentligen?

En viktig sak att betänka är också hur ofta du verkligen nyttjar ditt träningskort. Våga föra statistik på det och kolla upp hur mycket du betalar per träningstillfälle. Jag var och tränade på SATS med en kompis och betalade 150 kr för en engångsträning. I receptionen tyckte de att jag direkt borde skaffa kort och det är många som gör så. Men detta var i höstas och jag har inte gått någon fler gång så det var helt rätt beslut av mig. SATS-kortet kostar ca 600 kr per månad så jag måste gå mer än 1 gång per vecka för att det ska vara lönsamt att inte köpa engångsträningar.

Du kanske inte tillhör den statistiken men de flesta gör faktiskt det. Kolla dessa fakta.

På Friskis & Svettis finns över en halv miljon svenskar registrerade som medlemmar. Endast 65 procent väljer att träna aktivt, minst en gång varannan vecka (källa). Det betyder att 35 % borde köra på engångsträningar och okänd del av de 65 % som endast tränar en gång varannan vecka eller bara gång varje vecka. För kom ihåg att du måste träna MER än en gång per vecka för att tjäna på att ha kort.

Övriga träningshacks

Förutom engångsträningar du betalar för kan du också prova på att träna en period på de flesta gym kostnadsfritt. Då ser du också hur mycket du faktiskt skulle nyttja ett potentiellt medlemskap. Jag känner mig själv och vet att jag tröttnar på gym så för mig personligen passar det nog över tid alltid bäst med engångsträningar eller klippkort.

En följare på min instagram tipsade också om att han var plusvärd på sitt gym, vilket innebar att han plockade undan en gång i veckan och därav fick halva priset på sitt medlemskap.

En kompis till mig som älskar dans jobbar extra i receptionen några gånger i månaden och får då gå på alla klasser utan kostnad.

Du skulle också kunna bli instruktör och tjäna pengar samtidigt som du tränar.

Om du tränar på SATS kan du värva en vän och få 500 kr presentkort att nyttja i deras shop.

Min mamma har precis blivit guldmedlem på sitt gym. Det betyder att hon får ta med någon 5 gånger per år utan kostnad, kanske känner du någon som du kan haka på?

37 % nyttjar inte friskvårdsbidraget (källa). Glöm inte att använda det om du har möjlighet till det!

Ett svar på ”Spara pengar på träning

  1. Jag är väldigt förtjust i Nike Training Clubs app samt Försvarsmaktens träningsapp. Båda kan man göra träningsprogram med som är anpassade efter tillgång på redskap, hur tränad man är etc.

    Gymkort har jag fått kapa, jag tar mig inte iväg. Löpning + ovanstående appar är billig och bra träning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *