Tjäna pengar på att sälja saker

Tjäna pengar på att sälja saker

Det finns flera sätt du kan tjäna pengar på att sälja saker. Jag kommer här lista 5 sätt och sedan förklara varje sätt mer ingående längre ner.

  1. Du kan sälja saker du inte längre vill ha på Blocket, Tradera, Sellpy, loppis eller Facebook marketplace.
  2. Du kan handla större kvantiteter av produkter till mängdrabatt, lagerhålla och sälja dyrare.
  3. Flippa prylar.
  4. Dropshipping.
  5. Designa/skapa något eget som du säljer.

Sälja saker du inte vill ha

Det här är en bra övning för dig att förstå vad som har ett bra andrahandsvärde, du inser vikten av kvalitet och du lär dig att ta hand om dina prylar. Tänk på att fota dina varor på ett smickrande sätt. Facebook är bra om du ska möta upp personer och ofta kan man hitta lokala grupper att sälja i. Orkar du inte hålla på att lägga upp en massa annonser, skicka varor och hålla på. Lugn, använd Sellpy. De skickar hem en påse, du fyller den med kläder, de säljer kläderna åt dig och ger dig pengarna (mot en viss provision förstås).

Handla bulk

Det finns flera sidor (tex Aliexpress) där du kan handla stora kvantiteter av något till bra priser. Förslagsvis testar du först ett par olika för att hitta bästa kvaliteten innan du köper ett större parti. Leveranstiden kan ta ett par veckor. Marknadsför din produkt. Sätt upp en hemsida eller sälj via instagram, Facebook eller Tradera. Du kan nu sälja din produkt från en pålitlig svensk sida och personen får varan direkt (så fort du skickat den).

Flippa prylar

Många har bråttom. De vill sälja saker snabbt. De har inte jämfört värdet på det de ska sälja utan vill helst bli av med det snabbt. Det är här du kommer in. Kan du något om klockor, antikviteter eller mode? Perfekt, nu kan du gå på loppisar och spana efter dyrgripar som säljs billigt. Dessa köper du och säljer sen dyrare.
Kan du inget sånt? Ingen fara, finns som sagt många som snabbt behöver pengar och därför säljer telefoner och annat billigt. Dessa kan du köpa och sen i lugn och ro sälja till det pris de bör gå för.

Dropshipping

Här står du för marknadsföring och sälj. Grossisten är den som sköter leveransen. Du slipper lagerhålla och du slipper skicka varorna till slutkunden. Droshi är en populär sida för detta.

Sälj något eget

Kanske är du duktig på att måla, göra egna smycken eller så kan du trycka häftiga texter på tröjor och sälja? Möjligheterna är oändliga.

Kan ni tänka er att sälja på något av dessa sätt? Något ni gör redan idag? Dela gärna med er av era framgångssagor!

Please follow and like us:

2 reaktioner till “Tjäna pengar på att sälja saker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *