Utgifter april månad

Utgifter april månad

Det är den 1:a maj och dags att sammanställa april månad.

Jag hade en mycket högre inkomst än vanligt på grund av skatteåterbäring på 8589 kr. Det känns grymt att jag tack vare att jag lyckats få ner mina utgifter hamnade på en sparkvot på ~73 % precis som förra månaden. Dock kommer nästa månad nog inte ha några särskilda extrainkomster, så jag får njuta av den här sparkvoten extra mycket då det förmodligen inte kommer bli så högt nästa månad.

Det finns nog inget jag skulle vilja/kunna dra ner på av mina utgifter.

Snarare ska jag försöka planera in fler middagar och luncher ute tillsammans med vänner.

Den här månaden blev det:

4 luncher ute med kollegor eller kunder

1 gång bjuden på lunch av jobbet

1 gång bjuden på middag av jobbet

1 lunch ute med mamma

1 gång snabbmat ute med släkten

1 gång snabbmat ute till bara mig

Det är rätt förståeligt att mina utgifter på mat gick upp denna månad då jag knappt ätit ute jämfört med förra månaden och inte blivit bjuden på mat av jobbet mer än 2 gånger.

Trädgård var en kategori som tillkom bland utgifterna också. Jag köpte en del blommor och jord för att fixa på uteplatsen. Tyvärr blev det lite sämre väder så jag får vänta med att plantera ut en del saker.

Utgifter 2019

När jag tittar på hur mina utgifter sjunkit månad för månad tänker jag först, men vad är det egentligen jag gjort för förändringar. Mina fasta kostnader jag fått ner såsom bredband och bolån är egentligen bara kostnader som gör så att mina passiva inkomster minskar. Försäkringen jag fått ner börjar inte gälla förrän i juli och ökat friskvårdsbidrag har jag ännu inte lämnat in kvitton för så jag har fortfarande räknat det som utgifter.

Den bittra sanningen är att jag slösat upp en massa pengar på onödigt skit. Varför jag kan konstatera att det är onödigt skit är för att jag inte saknar något och är lika nöjd nu som i januari.

Den bittra sanningen om utgifter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *