Jämförelse av återbäring/cashback

Jämförelse av återbäring/cashback

Jag har tidigare skrivit om återbäring och hur du kan tjäna pengar på detta. Det handlar kort sagt om att du får pengar tillbaka på alla köp du gör online. Några procent som vid varje köp kanske bara ger några kronor. Men med liten ansträngning och med många bäckar små blir det snabbt ett par hundralappar. Dessa kan du sedan föra över till ditt bankkonto.

Du kan också få mycket mer pengar än bara några procent för vissa erbjudanden. Du kan få pengar utan att ens behöva spendera. Till exempel att signa upp sig på prenumerationer som du sen inte behöver betala för om du avslutar dessa efter prövotiden. På så sätt kan jag tjäna pengar på återbäringssidorna utan att jag är en del av konsumtionssamhället. Sen så konsumerar jag ju även om jag inte köper kläder eller köper en massa nya prylar. Tex köper jag ju mat till mig och hunden och städartiklar. Allt det köper jag på nätet via återbäringssidor.

Den som oftast ger högst procent i återbäringen per köp är Reward Network som jag skrivit mer om i det här inlägget: there’s a new kid in town men eftersom de ger mest återbäring så finns det en hake, de har inte alls snyggt gränssnitt. Hemsidan ser väldigt hemsnickrad ut. Men om ni inte stör er på sånt för att få mer pengar tillbaka så är den oftast den bästa. Det står knappt några villkor för några erbjudanden, så jag brukar först kolla på de andra återbäringssidorna för att läsa på mig om erbjudandena.

Reward Networks hemsida

MEN! de andra återbäringssidorna cashbackshopping, mybonus, cashbacker och refunder har ofta kampanjer med dubbel återbäring och då kan de faktiskt ge bättre återbäring. Sen har de även en del erbjudanden som är unika eller bäst för just det unika företaget.

Nu har jag sett att det finns en del nya erbjudanden som är riktigt spännande, men som alltid behöver man jämföra med andra erbjudanden som finns på andra håll.

Du får cashback/återbäring i pengar om du handlar på dessa sidor.

Fiverr – en sida där du kan köpa onlinetjänster såsom tex översättningar, logotyper, redigerade bilder, hjälp med din hemsida etc. Dessa tjänster får du riktigt billigt, många för bara en femma (dollar, därav namnet fiverr) Använder du en tjänst på denna sida får du upp till 864 kr om du går in via Reward Network, med min länk som jag som redan är användare av Fiverr får för att bjuda in vänner, ska du få upp till 100 dollar dock. Dollarn ligger nu på 9,65 kr så det borde vara bättre med min länk. Skulle du gå via cashbackshopping får du endast 25 kr. Cashbacker ger 30 kr. Refunder och Mybonus har inga erbjudanden alls.

Anyfin – sänker din ränta på befintliga delbetalningar, kreditkort och privatlån. Här får du 512 kr via Reward Network. Refunder ger 430 kr. MyBonus och cashbacker ger 320 kr. Cashbackshopping ger 300 kr. Går du istället via instagrammare eller bloggares diverse rabattkoder såsom Sofia200 så får du bara 200 kr. Sofia200 är bara ett exempel, vet inte om den rabattkoden ens finns.

Fortum – byt elbolag till Fortum, verkar ej vara bindningstid. Du får 640 kr via Reward Network. Sen får du 500 kr i onlinerabatt av Fortum också. De andra cashbacksidorna ger mindre än detta.

Inser att än så länge ser ni ju inga fördelar kanske med någon annan sida än Reward Network, så jag får visa lite såna exempel även om det nog inte finns något erbjudande som finns hos Reward Network som ger mer hos någon annan. De har kanske en policy att finns det ett erbjudande hos oss ska det vara det bästa.

H&M – ger ingen återbäring via Reward Network eller någon annan utan endast genom Refunder och då är det 1,5 %

Di Digitalt – Dagens Industri finns inte på Reward Networks men ger 120 kr återbäring och kostar 1 kr i MyBonus. 100 kr återbäring hos Refunder, cashbacker och cashbackshopping.

Betfair Casino – ger 300 kr återbäring på Cashbacker om du sätter in 150 kr. Ger 225 kr på refunder om du sätter in 100 kr. 200 kr om du sätter in 100 kr på cashbackshopping. Finns ej på Mybonus eller Reward Network.

Wype – här läser du tidningar online. Testa 1 månad kostnadsfritt och få 50 kr med cashbackshopping. Refunder och Mybonus ger bara 25 kr och de andra ger inget.

Som ni ser är alla återbäringssidor bäst i klass vad gäller olika erbjudanden. Vissa kanske kommer säga att någon är bäst, men fundera då på varför den personen gör det.

Värvar jag någon i sidorna sker nämligen följande:

Mybonus – klickar du på min länk får du 50 kr i välkomstbonus och jag får sedan 10 % av det du får i återbäring under 1 års tid. Får du 100 kr i återbäring får jag 10 kr i återbäring. Jag skulle alltså tjäna på att sen uppmana dig att handla en massa via Mybonus om jag värvat dig.
Cashbackshopping – här får jag 25 kr om du blir medlem och du får 50 kr i välkomstbonus. Här får jag inget oavsett hur mycket du handlar sen.
Reward Network – jag får 2,5 % av din återbäring om jag värvat dig. Men även om du i din tur sen värvar någon så får du återbäring på den personens återbäring men även jag får återbäring på den personens återbäring. 2,5 % innebär att om du fått 80 kr återbäring så får jag då 2 kr.
Jag skulle alltså tjäna på att sen uppmana dig att handla en massa via Reward Network om jag värvat dig.
Cashbacker – jag får 50 kr om du blir medlem via min länk, du får 0 kr i välkomstbonus. Här får jag inget oavsett hur mycket du handlar sen.
Refunder – Jag får 50 kr om du blir medlem via min länk och du får 50 kr i välkomstbonus. Här får jag inget oavsett hur mycket du handlar sen.

Eftersom jag själv lägger tid på att jämföra och syna erbjudanden så tycker jag att vi som gör det dock ”förtjänar” att få något för det i form av värvningsbonus. Så jag själv går alltid in via någons länk för att stötta den som hjälpt mig genom att ta fram trovärdig bra information.

När jag får förfrågningar för att skriva sponsrade inlägg här på bloggen säger jag direkt att jag inte gör det om inte det innebär ett bättre erbjudande till mina läsare än de kan få någon annanstans. Varför ska jag uppmana er att testa en tjänst via min länk och få säg 50 kr rabatt om jag vet att ni kan få 100 kr återbäring om ni går via en annan länk?

Jag vill erbjuda tjänster jag själv testat och tycker är bra och rekommendera erbjudanden jag själv tycker är bra.

Ge mig gärna feedback om ni någonsin ser att det finns bättre erbjudanden än de jag tipsar om!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *