Tjäna pengar på att sälja saker

Tjäna pengar på att sälja saker

obs! innehåller annonslänkar

Det finns flera sätt du kan tjäna pengar på att sälja saker. Jag kommer här lista 5 sätt och sedan förklara varje sätt mer ingående längre ner.

  1. Du kan sälja saker du inte längre vill ha på Blocket, Tradera, Sellpy, loppis eller Facebook marketplace.
  2. Du kan handla större kvantiteter av produkter till mängdrabatt, lagerhålla och sälja dyrare.
  3. Flippa prylar.
  4. Dropshipping.
  5. Designa/skapa något eget som du säljer.

Sälja saker du inte vill ha

Jag såg statistik på att vi i snitt har prylar för 17.000 kr som står och skräpar i förrådet och inte används. Att rensa ut är något du kan tjäna pengar på där och då, men det är också en bra övning för dig att förstå vad som har ett bra andrahandsvärde, du inser vikten av kvalitet och du lär dig att ta hand om dina prylar. Du kan också fundera över varför du köpt saker som inte använts, och hur du kan undvika det i framtiden.

Tänk på att fota dina varor på ett smickrande sätt. Det kan vara avgörande får att få de sålda till ett bra pris.

Blocket brukar vara bra för större/dyrare saker. Tradera för mindre saker du kan skicka i hela landet. Facebook marketplace brukar vara bra för att sälja saker i ditt närområde. Orkar du inte hålla på att lägga upp en massa annonser, skicka varor och hålla på kan du använda Sellpy. De skickar hem en påse, du fyller den med kläder eller saker, de säljer detta åt dig och ger dig en del av pengarna. En påse kostar 19 kr och du får 40 % av värdet på sålda varor upp till 500 kr och därefter får du 70 %. De tar dock också ut en avgift på 10 kr för varje annons. Du kan också sälja kläder på detta sätt i andrahandsbutiker. Riktat extra mycket mot barnkläder finns tex busfrö. I stockholm finns rerobe, replace fashion, leonora style, juditssecondhand, camillas kläder. I Göteborg finns Arkivet Stockholm. I Lidköping finns Systrarnas Gröna. I Alingsås finns Reselected. I Malmö finns Loppis Lounge.

Sen kan man såklart sälja på bakluckeloppisar och dylikt också.

Kurslitteratur kan du sälja online på bookis och studentapan eller lämna in fysiskt på campusbokhandeln i Stockholm.

Handla bulk

Det finns flera sidor (tex Aliexpress) där du kan handla stora kvantiteter av något till bra priser. Förslagsvis testar du först ett par olika för att hitta bästa kvaliteten innan du köper ett större parti. Leveranstiden kan ta ett par veckor. Marknadsför din produkt. Sätt upp en hemsida eller sälj via instagram, Facebook eller Tradera. Du kan nu sälja din produkt från en pålitlig svensk sida och personen får varan direkt (så fort du skickat den).

Flippa prylar

Många har bråttom. De vill sälja saker snabbt. De har inte jämfört värdet på det de ska sälja utan vill helst bli av med det snabbt. Det är här du kommer in. Kan du något om klockor, antikviteter eller mode? Perfekt, nu kan du gå på loppisar och spana efter dyrgripar som säljs billigt.

Dropshipping

Här står du för marknadsföring och sälj. Grossisten är den som sköter leveransen. Du slipper lagerhålla och du slipper skicka varorna till slutkunden. Droshi är en populär sida för detta.

Sälj något eget

Kanske är du duktig på att måla, göra egna smycken eller så kan du trycka häftiga texter på tröjor och sälja? Möjligheterna är oändliga. Dessa kan säljas på exempelvis Etsy.

Kan ni tänka er att sälja på något av dessa sätt? Något ni gör redan idag? Dela gärna med er av era framgångssagor!

2 svar på ”Tjäna pengar på att sälja saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *